SAMSUN / VEZİRKÖPRÜ - Ayşe Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mrt

Okulumuz öğrencilerinden Yasemin KARABAY "İmansız gövdeler istiklalime şaşar, Hakk'a secde edenler ebediyyen hür yaşar" sloganı ile Samsun il 1. si olmuştur. Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Mrt

Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 9. ve 10. sınıf öğrencilerimizin 1. dönem YYSA, BİVH, SH, TYÜ sınavları teorik, 11. ve 12. sınıf MU, HÜ, TYT, TMY, İBE VE AB sınavları ise uygulamalı yapılmaktadır.

Öğrenme eksikliklerinin giderilmesi ve etkin öğretim sürecinin tamamlanması adına 1. dönem sınav konuları belirlenirken uzaktan eğitim sürecinde yıllık plan dahilinde işlenen konular öğrencilerin düzeyleri dikkate alınarak eşit dağıtılmıştır.

Süreç içerisinde 1. dönem genel tekrarları ve sınavların yapılmasının yanı sıra öğrencilerimizin yeni lezzetler üretmelerine fırsat verilmektedir.

Öğrencilerimize sınav haftasındaki yoğun çalışmaları ve ortaya koydukları eşsiz lezzetler için teşekkür ederiz.

Ock

İstiklal Marşı'nın kabulü ve yüreği vatan, millet sevgisiyle yoğurulmuş, kahramanlık sembolü,büyük fikir adamı Mehmet Akif ERSOY'u  Anma Günü etkinlikleri kapsamında2021temasına uygun olarak(''On Kıta Bir Vatan, İlelebet İstiklal'') Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı olan okullar arasında slogan yarışması yapılması amaçlanmıştır.

Ock

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, star.com.tr yazarı Halime Kökce'nin sorularını yanıtladı. Salgın süreci ve yüz yüze eğitimle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, 15 Şubat'ta okulların açılmasıyla ilgili bir karar alındığını belirtti. Selçuk, yüz yüze eğitim için, masada çeşitli senaryoların olduğunu ifade ederek "Elbette senaryolar gereği daha küçük yaşların öncelenmesi ya da sınav gruplarının öncelenmesi, meslek lisesi stajlarının öncelenmesi gibi birçok değişkeni göz önünde bulundurarak hareket edeceğiz. Ama bizim başlangıç noktamız tümüyle açılması. Eğer ciddi bir sınırlılık ya da sıkıntı oluşursa o zaman da hangi sınırlar içerisinde yaparız ona bakacağız.' dedi.

Ock

Öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin uzaktan eğitim sürecini değerlendirmesi için anket yayımlanmıştır.

Ock

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un "Okul bahçelerindeki bayrak törenlerimizi özledik. Pazartesi sabahı pencerelerden, balkonlardan, TRT EBA ekranlarında sizleri okul bahçelerinde yapılan bayrak törenimize eşlik etmeye bekliyoruz." çağrısıyla tüm okul bahçelerinde saat 10.00'da bayrak töreni yapıldı. Bakan Selçuk da mesai arkadaşlarıyla Bakanlık bahçesindeki törene katılarak İstiklal Marşı'nı okudu.

Ock

Türkiye'nin Mesleki Eğitim Haritası güncellendi. Yeni haritada, iş gücü piyasasının talepleri ile çalışan sayılarının il ve ilçe bazlı izlenebilmesine olanak sağlandı. Türkiye genelinde 7 bin 45 meslek ile ilişkili 32 milyon 728 bin 944 çalışanın analiz edildiği haritada, il ve ilçelerde en fazla istihdamın bulunduğu ilk 40 meslek de sıralandı.

Ara

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin karne notlarının ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden, lise öğrencilerinin birinci dönem notlarının ise ikinci dönem yapılacak yüz yüze sınavlarla belirleneceğini açıkladı.

Ara

25-26 Aralık 2020 Cuma-Cumartesi Günleri www.eba.gov.tr EBA Akademik Destek Sisteminde 12.Sınıf Öğrencileri İçim 5. TYT Ve AYT Deneme Sınavı Açılacaktır.